top of page

Vivenda Riells i Viabrea

Projecte d'ediciació

Client: Particular

Empresa constructora: Rem

Tipus d'edifici: Vivenda unifamiliar

Època:  Contemporani

 

El solar en el qual es construeix la casa és pla, amb un petit desnivell descendent entre el carrer i el costat oposat. Es troba en un entorn urbanitzat del municipi de Riells i Viabrea, a Girona. L'entorn és d'habitatges unifamiliars que s'han anat construint des de la urbanització de la zona.

 

La casa resol amb un llenguatge actual els condicionants de partida, entre d'altres l'obligació que la coberta sigui en la seva major part inclinada. La casa està formada per la macla de dos volums purs: un de coberta inclinada i un altre de coberta plana, el desencaixament genera els espais exteriors.

 

A la planta la casa es resol igualment per la macla dels dos volums, un d'ells alberga les habitacions i banys i l'altre el estar i la cuina; a la macla dels dos es disposen els espais distribuïdors. Els volums blancs, característics de l'arquitectura mediterrània s'interrompen per grans panys de pedra volcànica oferint un llenguatge actual. La coberta es retalla a l'interior del volum alt com un pla de color vermellós imitant els terrats de rajoles de l'arquitectura mediterrània.

bottom of page